måndag 17 oktober 2011

Kryddig chokladpannacotta

En mörk chokladpannacotta med smak av kanel, kardemumma, stjärnanis, vanilj och rom. Kan tyckas vara mycket smaker men jag tycker att det funkar bra ihop. Pannacottan påminner lite om en äkta chokladtryfflel vars fyllning är len och har en halvfast konsistens. Liksom tryfflar så är pannacottan väldigt mäktig så det räcker gott med en liten portion!


Kryddig chokladpannacotta
4 port

1/2 gelatinblad
2,5 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1/2 kanelstång
1/2 stjärnanis
1 krm stött kardemumma
1/2  vaniljstång
100 g mörk choklad (70%)
1 msk mörk rom


Häll grädden i en kastrull och tillsätt alla kryddor och sockret. Koka upp och drar av, låt det hela dra med locket på glänt i ca 20 minuter.

Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.

Värm upp den kryddiga grädden igen och sila den över den hackade chokladen. Rör om tills chokladen har smält och det blivit en slät chokladsmet.

Lägg rom i en skål, krama ur geltinbladet och lägg det i skålen. Värm i micron i 10 sekunder tills gelatinbladet har smält. Rör ner detta i chokladsmeten.


Häll upp i fyra portionsformar och låt stelna i minst 3 timmar i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar