Kasslerlåda som består av riven potatis, strimlad purjolök, kasslerstavar och en äggstanning. Det var ett tag sen jag gjorde den här och kommer inte ihåg hur länge jag hade den i ugnen.. gissar på 45 minuter.. ev. något mer ;-)
Kasslerlåda med riven potatis och purjolök
4-6 pers
800 g kassler
12 potatisar
1 purjolök
4 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl riven ost
Svartpeppar
Ströbröd
Strimla kasslern, riv potatisen och skär purjolöken i fina strimlor. Blanda ihop ägg med mjölk och grädde till en äggstanning.
Varva
potatis, kassler, riven ost och purjolök i en stor form. Peppra mellan varven och häll över äggstanningen. Strö ett fint lager med ströbröd ovanpå, det
hjälper till att suga upp lite vätska och ger en finare yta.
Gratinera i 225 grader, ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk och äggstanningen har satt sig.
Oj, vad gottigt! Älskar purjo! Och vilken fin form!
SvaraRadera