söndag 15 maj 2011

Senaps- och timjanbiffar med potatissallad

Eftersom de grillade köttfärsspetten vi gjorde förra helgen blev bra så körde jag samma grundrecept igen, men smaksatte färsen med senap och timjan och formade sedan biffar av detta. Även dessa blev saftiga, men de smakade tyvärr inte tillräckligt av varken senap eller timjan så ta mer av båda dessa om ni testar receptet. :)


Senaps- och timjanbiffar med potatissallad
8 st (4 port)

600 g blandfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk sötstark senap
1/2 gul lök
1 msk färsk timjan
1,5 tsk salt
2 krm vitpeppar

1 msk olja
1 msk soja

Blanda ägg, senap, finhackad gul lök, färsk timjan, salt och vitpeppar i en bunke. Häll i köttfärsen och arbeta ihop allt.

Dela färsen i åtta lika stora delar och forma sedan biffar. Rör ihop olja och soja, pensla biffarna med detta.

Grilla biffarna till de fått fin färg och är genomstekta. Servera med potatissallad, grönsallad och pinnbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar