En lättgjord havregrynskaka med ett tunt lager nougat ovanpå. Smakar kanske inte jättemycket men de blir godare efter några dagar i kylen. :)
Nougatrutor
24 st
200 g smör
9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 msk sirap
200 g nougat (gärna kylskåpskall)
Smält smöret. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke. Häll i smör och sirap och rör om.
Platta ut degen i en liten långpanna. Grädda i 200 grader, 10 minuter.
Hyvla nougaten med en osthyvel över den varma kakan och bred sedan ut den i ett jämnt lager. Låt stelna i kyl och skär sedan upp i rutor.
Nougatrutor
24 st
200 g smör
9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 msk sirap
200 g nougat (gärna kylskåpskall)
Smält smöret. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke. Häll i smör och sirap och rör om.
Platta ut degen i en liten långpanna. Grädda i 200 grader, 10 minuter.
Hyvla nougaten med en osthyvel över den varma kakan och bred sedan ut den i ett jämnt lager. Låt stelna i kyl och skär sedan upp i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar