söndag 1 maj 2011

Banan- och kanelmuffins med mascarponefrosting

Saftiga, lätt kladdiga muffins med smak av banan och kanel. Jag tycker att de är goda precis som de är, men om man vill lyxa till det lite kan bre på en frosting gjord på den italienska färskosten Mascarpone!


Banan- och kanelmuffins med mascarponefrosting
ca 18 st

100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 bananer

Mascarponefrosting
250 g mascarpone
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde

Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Bland mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. Rör ner det i äggsmeten. Mosa bananerna och rör sedan ner dom i smeten. Häll i smör- och mjölkbladningen.

Placera pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i 225 grader 10-15 minuter. Låt muffinsen kallna.

Häll mascarpone, florsocker och vispgrädde i en skål. Vispa med elvisp i 1-2 minuter tills det börjar tjockna. Skeda upp smeten i en spritspåse och spritsa ut frostingen på de kalla muffinsen. Dekorera ev. med hackad choklad.

3 kommentarer:

  1. Banan muffin med Mascarponefrosting är alltid gott tillsammans!! och dina muffins ser riktigt gott ut;d

    SvaraRadera
  2. oh banan och kanel är en supergod kombo :)

    SvaraRadera