Det här är ett av Arlas gamla hederliga recept. Det är många år sedan jag bakade dom första gången men jag tycker fortfarande att de är goda. Chokladbrownies gjorda på mörk choklad och lite kanel som sedan toppas med valnötter. Perfekt i juletider!
Kanelbrownies
20 st
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
20 valnötskärnor, ca 50 g
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör först ner mjölblandningen och därefter chokladsmöret i äggsmeten.
Klä en liten långpanna/bakform ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Lägg nötterna i ett jämnt mönster över smeten.
Grädda mitt i ugneni 200 grader ca 15-20 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Kanelbrownies
20 st
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
20 valnötskärnor, ca 50 g
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör först ner mjölblandningen och därefter chokladsmöret i äggsmeten.
Klä en liten långpanna/bakform ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Lägg nötterna i ett jämnt mönster över smeten.
Grädda mitt i ugneni 200 grader ca 15-20 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
De där fastnade jag för, så gott det låter!
SvaraRadera