fredag 19 november 2010

Butterscotchcookies

Butterscotch är den amerikanska varianten på toffee (mjuk smörkola). Receptet finns sedan tidigare här på bloggen under namnet havrecookies med smörkola (eftersom det är precis vad det är). Eftersom butterscotch är svårt att få tag på här så är Werthers mjuka kola hackad i småbitar ett bra alternativ.



Butterscotchcookies
175 g smör
1,75 dl farinsocker
1,75 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk kanel
0,5 tsk salt
7 dl havregryn
4 dl butterscotch chips (alt. Werthers eller annan mjuk smörkola)

Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker. Blanda ner ägg och vaniljsocker. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel och salt i en annan bunke och vänd sedan ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt havregryn och de hackade smörkolorna.

Forma degen till stora bollar (ca 5 cm i diameter) och lägg ut dem på en bakpapperklädd plåt. Platta till bollarna lite. Grädda i 175 grader, ca 12 minuter.

Låt kakorna svalna på plåten

Rör ner butterscotch chips eller hackad mjuk smörkola

Rulla bollar, ca 5 cm i diameter...
... platta sedan till dom lite innan de gräddas i 175 grader, ca 12 minuter.

6 kommentarer:

  1. Intressant med werthers i kakorna :D

    Jag har utmanat dig i min blogg eftersom du är en av mina favoritbloggar ^^ Hoppas du vill delta.

    http://sabinabakar.blogg.se/2010/november/utmaning.html

    SvaraRadera
  2. Åh, de där kakorna lät ju bara så goda! Jag sparar receptet direkt. :-)

    SvaraRadera
  3. Ja en sån där kaka skulle vi haft här nu när det är fika.. Tror att det är väldigt god..

    SvaraRadera
  4. Undrar var du har fått tag på din Butterscotch chips

    SvaraRadera
  5. Jag köpte ett par påsar med Butterscotch chips när jag var i USA. Har inte sett dom i Sverige nån gång men man kanske skulle ligga på Nestlé så att marknadsförs här också! :)

    SvaraRadera