torsdag 2 september 2010

Grahamsbullar

Och till katergorin "så gott att det förtjänas att nämnas en gång till" hör även grahamsbullarna! Bakade en omgång till kvällsfikat i torsdag. Dubbel sats = 40 bullar. Ett av mina favoritrecept när det gäller bröd!


Grahamsbullar
20 st

50 g jäst
75 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk socker
1 dl sirap
5 dl (300 g) grahamsmjöl
10 dl (600 g) vetemjöl special

Smält smöret, häll i mjölken och värm till den är 37 grader. Smula jästen i en degbunke och lös upp den i en del av degvätskan. Rör ner salt, socker och sirap innan resten av degvätskan hälls i. Blanda i grahamsmjölet. Arbeta in vetemjölet och knåda degen smidig i 5-10 minuter. Låt degen jäsa under en bakduk eller i de plastlåda med lock i 1 timme.

Dela degen i 20 delar. Rulla bullar och låt dem jäsa 30 min på en plåt.

Pensla med ägg utrört i lite mjölk. Grädda i 225 grader, 10-12 minuter.

En liten accidento med bulldegen! Tänkte inte på att jag gjorde dubbel sats som behöver mer utrymme på sig att jäsa än vad assistentens bunke tillåter. ;-)

Penslade bullar på väg in i ugn och färdiggräddade bullar nyss uttagna ur ugn

1 kommentar:

  1. Fantastiskt goda bullar!!! Dom kommer jag oxå att göra igen!! Tack för en bra blogg! Har testat en hel del av dina recept! Mvh Karolin

    SvaraRadera