Jag är egentligen inte mycket för syrliga saker, men ibland kan just citron - i lagom mängd! - göra det lilla extra för ett bakverk. Här testade jag Leila Lindholms lemoncurd som är rejält syrlig enligt mina smaklökar mätt. Å andra sidan äts lemoncurd sällan direkt ut burk utan blandas upp med lite grädde eller varvas med frukt och andra sötsaker till en efterrätt.
Lailas lemoncurd
ca 3 dl
3 citroner
1,5 dl socker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor
Tvätta citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna och rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
Blanda ut maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
Häll över i en ren skål och låt krämen svalna. (Jag fick sila lemoncurden först eftersom en del av äggen hann börja koagulera och bilda små klumpar)
Jag är tvärtom, jag ÄLSKAR allt som har med citrus att göra! :-) Den här lemon curden verkar riktigt god! För att inte tala om rulltårtan med kokos och blåbär. Härlig inspiration! :-)
SvaraRaderaJag vill testa det någon gång, verkar gott. :)
SvaraRaderaMen om jag få påpeka heter hon faktiskt Leila.
Föresten har du en jättebra blogg.
Smaskigt :)
SvaraRaderaMen du råkar inte mena Leila Lindholm? ;p
ett tips. fröken lindholm heter Leila ;)
SvaraRaderahaha oops! Jag skyller den på tryckfelsnisse! ;)
SvaraRadera