Kokosrulltårta med lemoncurd och blåbär
Rulltårtebotten
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
2 dl blåbär
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kokos och bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör ner mjölk. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 250 grader, ca 5 minuter eller tills smeten har stannat. (Akta så den inte bränns i slutet)
Strö ut kokos på ett nytt bakplåtspapper. Vänd den nygräddade kakan upp och ner på kokospappret och dra bort bakplåtspappret från kakan. Låt svalna helt.
Vispa grädden och blanda den med lemoncurd. Bred citrongrädden över rulltårtebotten och fördela blåbären ovanpå. Rulla ihop till en tajt rulltårta. Förvaras i kyl.
Rulltårtebotten
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
2 dl blåbär
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kokos och bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör ner mjölk. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 250 grader, ca 5 minuter eller tills smeten har stannat. (Akta så den inte bränns i slutet)
Strö ut kokos på ett nytt bakplåtspapper. Vänd den nygräddade kakan upp och ner på kokospappret och dra bort bakplåtspappret från kakan. Låt svalna helt.
Vispa grädden och blanda den med lemoncurd. Bred citrongrädden över rulltårtebotten och fördela blåbären ovanpå. Rulla ihop till en tajt rulltårta. Förvaras i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar