fredag 12 mars 2010

Moccarutstårta

Som moccarutor fast bakade i engångspajformar av aluminium. Resultatet blir två saftiga, chokladiga kakor med ett tjockt lager glasyr. Perfekt att ta med på picknick!

Moccarutstårta
2 st

Botten
2 ägg
2,5 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
150 g smör
1 dl mjölk

Glasyr
400 g florsocker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 msk kaffe
1 msk mjölk
100 g smör, smält

Kokos till garnering

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner det i smeten. Smält smöret, häll i mjölken och rör ner detta också.

Smöra och mjöla två pajformar. Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 25 minuter. (Tills kakan har stannat men innan stickan är snustorr). Låt kakorna svalna.

Blanda de torra ingredienserna till glasyren. Rör ner kaffe, mjölk och smör. Bred ut glasyren över kakorna och strö över kokos. Förvaras i kyl.

1 kommentar:

  1. Vad smart att baka två kakor istället för en stor. En att äta samma dag och en att spara.
    Jättegott till kvällskaffet.

    SvaraRadera