Alla hjärtans dag-frukost med hjärtformade jordgubbsscones! Jag mixade ner 1 dl frysta jordgubbar i en vanlig sconesdeg och tryckte ut formen i hjärtformade pepparkaksmått.
Hjärtliga Jordgubbsscones
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl jordgubbar
50 g smör
1,5 dl filmjölk
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en mixerskål, kör ner smör tills det blir en smulig massa. Lägg i jordgubbarna och mixa tills de har finfördelats i degen. (Jag hade frysta jordgubbar som jag tinade 30 sek i mikron innan jag la dom i mixern). Rör ner filmjölken och arbeta ihop till en kladdig deg.
Mjöla ett hjärtformat pepparkaksmått och lägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck i sconesdeg i måttet med hjälp av en styv plastdegskrapa, lyft bort kakmåttet (det är lite kladdigt men med ett ordentligt mjölat mått går det bra, man får trycka tillbaka degen med fingrarna om det fastnar i måttet)
Grädda i 250 grader, ca 8 minuter.
Hjärtliga Jordgubbsscones
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl jordgubbar
50 g smör
1,5 dl filmjölk
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en mixerskål, kör ner smör tills det blir en smulig massa. Lägg i jordgubbarna och mixa tills de har finfördelats i degen. (Jag hade frysta jordgubbar som jag tinade 30 sek i mikron innan jag la dom i mixern). Rör ner filmjölken och arbeta ihop till en kladdig deg.
Mjöla ett hjärtformat pepparkaksmått och lägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck i sconesdeg i måttet med hjälp av en styv plastdegskrapa, lyft bort kakmåttet (det är lite kladdigt men med ett ordentligt mjölat mått går det bra, man får trycka tillbaka degen med fingrarna om det fastnar i måttet)
Grädda i 250 grader, ca 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar