söndag 14 februari 2010

Äggröra och bacon

Jag tycker att en äggröra ska vara krämig, lätt saltad och serveras med knaperstekta bacon. Det var länge sen jag gjorde äggröra och har tydligen glömt bort hur fort det går. Allt var klart på 10 minuter. :)


Äggröra och bacon
2 port

4 ägg
1/2 dl grädde
1 tsk smör
Salt, svartpeppar

1 pkt bacon

Vispa ihop ägg och grädde med en gaffel. Smält smöret på medelstark värme i en liten stekpanna, häll i äggblandningen. Rör om hela tiden med en trägaffel i cirkelformade rörelser. Smaka av med salt och lite svartpeppar.

Servera med knaperstekt bacon

4 kommentarer:

  1. Jag håller med dig, precis så här skall det vara! Själv har jag dock alltid misslyckats med krämighetsbiten tills jag lärde mig tricket att dela upp vitor och gulor, så att vitorna lagas först och gulorna när de nästan är klara. Då blir det HLET perfekt! :)

    SvaraRadera
  2. Vilket tips.. ska absolut fixa det till middag i morgon.. Tack!! Det var ett tag sedan jag lagade det:-)

    SvaraRadera
  3. Har funderat länge på att göra äggröra nån gång. Oj, vad sugen jag blev nu!

    SvaraRadera
  4. Jag brukar ofta göra äggröra med bacon som brunch till mig och min sambo på söndagsmornarna! Det är toppengott :-) Idag blir det dock pannkakor till brunchen!

    SvaraRadera