En rör-ihop-kaka toppad med hallon och mandelspån. Här behövs ingen visp utan allting rörs ihop i grytan man smälter smöret i. Oerhört praktiskt! :) Segheten beror på att det inte finns något bakpulver i smeten. Kakorna är för övriga väldigt goda att äta när de är ljumma!
Sega hallonrutor
24 st
200 g smör
6 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2-3 dl färska eller frysta hallon (ca 150 g)
50 g mandelspån
Smält smöret i en större kastrull (som smeten sedan blandas i). Låt smöret svalna något och blanda i socker, mjöl, vaniljsocker och ägg.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Strö över hallon och mandelspån. Grädda i 175 grader i 30-35 minuter.
För över bakplåtspappret på köksbänken. Vänd bakplåten uppochner över kakan. Låt svalna i en timme. Ta bort plåten och låt kallna helt.
Skär i rutor (4x6 st)
Sega hallonrutor
24 st
200 g smör
6 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2-3 dl färska eller frysta hallon (ca 150 g)
50 g mandelspån
Smält smöret i en större kastrull (som smeten sedan blandas i). Låt smöret svalna något och blanda i socker, mjöl, vaniljsocker och ägg.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Strö över hallon och mandelspån. Grädda i 175 grader i 30-35 minuter.
För över bakplåtspappret på köksbänken. Vänd bakplåten uppochner över kakan. Låt svalna i en timme. Ta bort plåten och låt kallna helt.
Skär i rutor (4x6 st)
Har gjort dessa , de är hur goda som helst.
SvaraRaderaKristina