måndag 9 november 2009

Pepparkaksbananer med glass

Det är något speciellt med denna efterrätt. Den söta, varma bananen, den kalla glassen och den syrliga passionsfrukten - jag tycker det är en klockren kombination!


Pepparkaksbananer med glass
4 port

Pepparkaksbananer
3 bananer
1/2 dl ljus sirap
15 pepparkakor

Till servering
8 kulor Vaniljglass
2 passionsfrukter

Dela bananerna i 3 bitar. (Eller 4 om de är väldigt stora) Rulla bitarna först i sirap, sedan i krossade pepparkaksmulor. (Krossa några i taget i en mortel eller lägg dom i en plastpåse och banka med en kavel).

Stek bananerna i smör under några minuter. Vänd ofta eftersom "pepparkakstäcket" gärna glider ner på sidorna. (använd stekspade och gaffel). De ska inte få färg utan bara bli lite ljumma.

Lägg två kulor glass i en dessertskål, placera två bananbitar vid sidan om glassen och gröp ur saft plus fruktkött ur en halv passionsfrukt över alltihop. Servera genast!

Dela bananerna i 3-4 bitar, rulla dom först i sirap sedan pepparkakssmulor.

Pepparkaksbananer före stekning

5 kommentarer:

  1. Ooo, det här var något nytt för mig! Men jag gillar alla ingredienser så kombinationen av dem borde inte vara så tokig.. Måste prova någon dag alltså :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Snubblade in på din blogg och blev fast. Trevligt med extra matinspiration!

    Det här testar vi redan till helgen.

    Fortsatt trevlig vecka!

    SvaraRadera
  3. Tack för kladdkake recept! Var verkligen gott! :)

    De där bananerna såg verkligen smaskens ut! :P

    SvaraRadera
  4. Wow, det här lät ju riktigt läckert. Kan tänka mig att pepparkakor och banan är en toppenkombo.

    SvaraRadera
  5. Det här låter jättegott!
    En bra efterrätt att bjuda på nu i juletid.
    Önskar dig en trevlig första advent!

    SvaraRadera