torsdag 12 november 2009

Peanut cookies med kanel och mörk choklad

Kakor med både jordnötssmör och hackade jordnötter, smaksatta med lite kanel och hackad mörk choklad.


Peanut cookies med kanel och mörk choklad
26 st

200 g smör (rumstemp.)
1 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
1,5 dl jordnötssmör
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat (eller 1 tsk bakpulver)
7 dl havregryn
2 dl jordnötter
200 g grovhackad mörk choklad

Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg, vatten och jordnötssmör. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt havregryn, hackade jordnötter och choklad.

Rulla stora kulor av smeten och lägg på en bakplåtspapper plåt. Platta till dom så de blir ca 1,5 cm höga. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 15 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar