Kakor med både jordnötssmör och hackade jordnötter, smaksatta med lite kanel och hackad mörk choklad.
Peanut cookies med kanel och mörk choklad
26 st
200 g smör (rumstemp.)
1 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
1,5 dl jordnötssmör
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat (eller 1 tsk bakpulver)
7 dl havregryn
2 dl jordnötter
200 g grovhackad mörk choklad
Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg, vatten och jordnötssmör. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt havregryn, hackade jordnötter och choklad.
Rulla stora kulor av smeten och lägg på en bakplåtspapper plåt. Platta till dom så de blir ca 1,5 cm höga. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 15 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
Peanut cookies med kanel och mörk choklad
26 st
200 g smör (rumstemp.)
1 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
1,5 dl jordnötssmör
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat (eller 1 tsk bakpulver)
7 dl havregryn
2 dl jordnötter
200 g grovhackad mörk choklad
Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg, vatten och jordnötssmör. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt havregryn, hackade jordnötter och choklad.
Rulla stora kulor av smeten och lägg på en bakplåtspapper plåt. Platta till dom så de blir ca 1,5 cm höga. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 15 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar