söndag 30 augusti 2009

Tacopaj

Lillebror som var på resande fot ringde på söndag eftermiddag "Vad blir det för mat idag?". Själv stod jag på IKEA med tankarna upptagna på annat och hade inte ens funderat på dagens middag. "Tja.. vad vill du ha.." "Tacopaj!" Så det fick det bli! En favorit bland favoriterna som dessutom går fort att göra! Det krämiga täcket gör hela pajen :)


Tacopaj
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
1½ dl mjölk

500 g blandfärs
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokrydda
1 dl vatten

3 tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
150 g riven ost (2-3 dl)

Finfördela smöret i de torra ingredienserna. (antingen för hand eller i en matberedare) Häll i mjölken och knåda samman degen. Kavla eller platta ut degen i en pajform, låt degen gå 4 cm upp på kanten. (Mjöla ev. händerna eller kaveln om det behövs.)

Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen och den pressade vitlöken. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt puttra tills det mesta av vattnet har kokat in. Häll köttfärsen i pajskalet.

Skär tomaterna i små tärningar och lägg ovanpå köttfärsen.

Blanda crème fraiche, majonnäs och den rivna osten. Bred smeten på tomaterna.

Grädda i 15 min i 200 grader. Servera med sallad.

2 kommentarer:

  1. Tacopaj är nog bland det godaste som finns :)

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk sida du har..vet inte hur många av dina olika recept som jag har provat och alla har varit så himla goda. Och den här tacopajen, var helt klart den godaste tacopajen vi har ätit...

    SvaraRadera