En saftig banankaka med smak av kardemumma!
Banan- och kardemummakaka
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
3 bananer (mogna)
100 g smör
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölken. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd ner det i smeten. Rör ner de mosade bananerna och tillsätt till sist det smälta smöret.
Smörj och bröa en sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter.
Banan- och kardemummakaka
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
3 bananer (mogna)
100 g smör
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölken. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd ner det i smeten. Rör ner de mosade bananerna och tillsätt till sist det smälta smöret.
Smörj och bröa en sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter.
Hej på dig!
SvaraRaderaBanan och kardemumma blir nog en bra smakkombination.
Denna kaka ska jag testa att göra.
Tack för titten!