Stekt kycklingfilé med sallad, avokado, brieost och en kall örtsås. Enkelt, gott och fräscht så här i sommartider. GI-anpassat dessutom - det är sällan jag lyckas få till det! ;)
Kyckling med sallad
2 kycklingfiléer
isbergsallad
6 körsbärstomater
1 avokado
1 bit brieost
Örtsås
Örtsås
2 dl crème fraiche
2 tsk majonnäs
1 msk provensalska kryddor, fryst
1/2 msk persilja. fryst
1/2 dl färsk oregano
1/2 tsk salt
Krydda filéerna (jag använde Knorr kycklingkrydda och svartpeppar) och stek dem i lite smör. Fördela isbergssallad, tomater, en halv avokado och en bit brieost på varje tallrik.
Rör ihop ingredienserna till örtsåsen.
Lägg ett varmt kycklingbröst på tallriken, klicka lite sås vid sidan om och servera med en gång. Dekorera gärna med oregano eller timjan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar