måndag 1 juni 2009

Scones med havregryn

Variation absolut! Men frågan är om inte detta ändå är min favorit bland sconesrecepten. Havregryn gör att de blir lite saftigare än vanliga scones. Och skulle det ändå klia lite i fingrarna går det jättebra att byta ut naturell filmjölk mot någon smaksatt sort eller fruktyoghurt. :)


Scones med havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl filmjölk (smaksatt!?)

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken.

Grädda i 250 grader, 10 minuter.

7 kommentarer:

  1. har bakat dessa bröd och det var super goda
    ska baka dem igen..så goda och saftiga:)

    SvaraRadera
  2. Väntar på att ugnen ska bli varm. Tror det blir smaskens & att sambon blir glad när han vaknar (:

    SvaraRadera
  3. Oj va mkt recept, här finns det mkt inspiration att hämta:) Fina bilder också!

    SvaraRadera
  4. jag måste bara säga att sconesen blev jättegoda! Jag gjorde dem idag.

    SvaraRadera
  5. Der lät oerhört konstigt med fruktyougurt men det var supergott. Vi blandade med skogsbäryogurt. Mums! Slurp! Mumsfilibaba! Smaskens!

    Millan o Henke

    SvaraRadera
  6. Wow! jätte goda! gjorde dem platta o stora så de blev krispiga. Mycket nöjd familj. Tack

    SvaraRadera
  7. Supergott med havregryn i! Det här är mitt favoritrecept:)

    SvaraRadera