Stuvande makaroner och köttbullar
1 liter mjölk (ev. lite mer)
5 dl gammaldags makaroner
1/2-1 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk socker
Koka upp mjölken, rör hela tiden så den inte bränner fast i botten. Häll i makaronerna och koka i 15 minuter tills mjölken börjar tjockna. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Koka 5 minuter till eller tills makaronerna känns klara. Häll eventuellt i lite mer mjölk i slutet för att få stuvningen lite tunnare (den tjocknar ganska mycket när den kallnar sen)
Serveras med köttbullar eller falukorv, ketchup och rivna morötter
1 msk socker
Koka upp mjölken, rör hela tiden så den inte bränner fast i botten. Häll i makaronerna och koka i 15 minuter tills mjölken börjar tjockna. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Koka 5 minuter till eller tills makaronerna känns klara. Häll eventuellt i lite mer mjölk i slutet för att få stuvningen lite tunnare (den tjocknar ganska mycket när den kallnar sen)
Serveras med köttbullar eller falukorv, ketchup och rivna morötter
Det blev en mycket god stuvning! Jag gjorde dock en miss och tog samma tsk-mått även för vitpepparn, detta upptäcke Camilla när hon kom och tittade hur det gick för mig. Hon såg aldeles chockad ut, men det blev inte alls så starkt. Jag spädde det med lite mer mjölk. Det är gott när det smakar lite extra krydda :)
SvaraRaderaFå se om Camilla håller med mig imorgon när hon får äta det som lunchlåda på sitt jobb:) ...
Köttbullar och makaroner är så gott, får bli till middag idag!
SvaraRadera