Chokladbollar i all ära, men varför inte testa något nytt även här? :) Byt ut kaffet mot färskpressad apelsinsaft (eller apelsinjuice) och du har fått apelsinchokladbollar istället! Apelsinsmaken känns men tar inte på något sätt över chokladbollssmaken, jag tycker snarare att det skulle kunna vara ännu mer apelsinsmak. Jag använde saften från en halv färskpressad apelsin men förmodligen får man ännu mer smak om man istället använder koncentrerad apelsinjuice.
Chokladbollar med apelsin
100 g smör
1 dl strösocker
6 dl havregryn
4 msk kakao
4 msk pressad apelsin
Rör smör och socker mjukt. Rör ner havregryn, kakao och apelsinsaft. Forma till bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos. (Om smeten är lös kan chokladbollarna stå i kylen ett tag innan de rullas i garneringen)
Chokladbollar med apelsin
100 g smör
1 dl strösocker
6 dl havregryn
4 msk kakao
4 msk pressad apelsin
Rör smör och socker mjukt. Rör ner havregryn, kakao och apelsinsaft. Forma till bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos. (Om smeten är lös kan chokladbollarna stå i kylen ett tag innan de rullas i garneringen)
De blev fantastiska : )!
SvaraRadera