onsdag 29 april 2009

Mannagrynskaka med blåbär

En söt och kompakt kaka som man kan variera på många sätt! Jag använde blåbär idag och gjorde småkakor, men det går lika bra att baka den i pajform och äta den ljummen tillsammans med lite glass. Eller byta ut blåbären mot hallon, vinbär eller annan bärsort.


Mannagrynskaka med blåbär
150 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl mannagryn
1 dl blåbär (eller andra bär)

Smöra och bröa en bakform med mannagryn. (Antingen en rund form eller en liten fyrkantig, min är 20x20 cm)

Rör ihop rumsvarmt smör och socker tills det blir krämigt, vispa ner ägget. Rör ner mjöl och mannagryn.

Tryck ut degen jämt i formen och fördela bär över kakan. Grädda i 175 grader, 30 minuter. (Tid varierar med storlek på formen, provstickan ska vara torr)

Serveras antingen varm med glass, eller kall uppskuren i mindre bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar