onsdag 29 april 2009

Kärleksmums med krämig fyllning

Helt vanliga kärleksmums med en kolasmörkräm som fyllning. Kakan blir krämig. Och mäktig. :) Om man inte vill ha kola går det bra att byta ut den mot chokladsås för att få chokladfyllning istället.

Har nu bakat denna en gång till fast med chokladsås istället (kokade ihop en sås på lika delar (3/4 dl) socker, kakao och vatten och använde 3 msk av denna till fyllningen). I mitt tyckte blev de med chokladfyllningen godast. :)


Kärleksmums med krämig kolafyllning
150 g smör (smält)
2 ägg
3 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk

Kolakräm
2 dl färdig marsankräm
150 g smör (rumsvarmt)
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
3 msk kolasås

Glasyr
75 g smör (smält)
2 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker

Garnering
Karamellströssel eller kokos

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem växelvis med mjölken i smeten. Rör till sist ner det smälta smöret.

Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.

Rör smöret till kolafyllningen mjukt. Tillsätt lite i taget av marsankrämen. (Jag gjorde en Marsankräm på 2 dl mjölk och 5 msk marsanpulver) Tillsätt vaniljsocker och florsocker och rör tills det blir smidigt. Blanda ner kolasåsen.

Låt kakan kallna ordentligt. Dela den på mitten (långsida till långsida). Bred ut smörkrämen på ena halvan. Lägg försiktigt över den andra halvan ovanpå krämen och tryck sedan till lite med händerna.

Blanda alla ingredienserna till glasyren, florsockret sist. Stryk på glasyren och strö på kokos.

Låt glasyren stelna och kakan sätta sig lite i kylen innan den skärs upp i rutor.

1 kommentar:

  1. Mmm... Ser hur gott ut som helst! Har hittat massor av godsaker på din blogg som jag är sugen på att prova på!! Räkna med att jag återkommer ;-)

    SvaraRadera