måndag 11 november 2013

Thailändska fishcakes med kokosris

Min fantasi när det gäller nya fiskrätter är minst sagt knaper! Så därför blir jag extra glad när jag hittar ett nytt, gott och enkelt recept på en fiskrätt. Fiskbiffarna smaksätts med vitlök, ingefära, spansk peppar och koriander. Riset blandas med rostad kokos och morötterna med lime. Jag var lite skeptisk till limemorötterna men de måste absolut vara med för att göra rätten rättvisa. Det är kombinationen av allt som gör det gott! :-)


Thailändska fishcakes (fiskbiffar) med kokosris
4 port

400 g sej
3 msk ströbröd
165 gram kokosmjölk
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk ingefära
1/2 röd spansk peppar
1 kruka färsk koriander
1 ägg
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Olja

4 port ris
3 msk kokos

3 morötter
1 lime
Salt & Svartpeppar

Sweet chilisås


Tina fisken och dela den i mindre bitar. Blanda ströbröd och kokosmjölk i en matberedare. Låt stå 5 minuter så att ströbrödet sväller. Skala och finriv vitlöken och ingefäran. Kärna ur och finhacka den spanska pepparen. Mixa fisken tillsammans med ströbrödsblandningen, vitlök, ingefära, spansk peppar, hälften av korianderbladen och ägg till en jämn färs. Krydda med salt och peppar.

Skala och finriv morötterna. Dela limen. Pressa saften ur hälften av limen och blanda i morötterna. Krydda med salt och peppar. Skär resterande limen i bitar.

Koka riset. Rosta kokosen gyllenbrun i en torr het stekpanna och blanda med det kokta riset.

Forma färsen till biffar och stek i oljan i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida.

Servera med kokosris, morotssallad, sweet chilisås, lime och koriander efter smak.

Mixa sej, ströbröd, kokosmjölk, vitlök, ingefära, spansk peppar, koriander och ägg till en färs
 
Forma biffar och stek i olja


Stek biffarna i ca 5 minuter på varje sida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar