Thailändska fishcakes (fiskbiffar) med kokosris
4 port
400 g sej
3 msk ströbröd
165 gram kokosmjölk
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk ingefära
1/2 röd spansk peppar
1 kruka färsk koriander
1 ägg
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Olja
4 port ris
3 msk kokos
3 morötter
1 lime
Salt & Svartpeppar
Sweet chilisås
Tina fisken och dela den i mindre bitar. Blanda ströbröd och kokosmjölk i en matberedare. Låt stå 5 minuter så att ströbrödet sväller. Skala och finriv vitlöken och ingefäran. Kärna ur och finhacka den spanska pepparen. Mixa fisken tillsammans med ströbrödsblandningen, vitlök, ingefära, spansk peppar, hälften av korianderbladen och ägg till en jämn färs. Krydda med salt och peppar.
Skala och finriv morötterna. Dela limen. Pressa saften ur hälften av limen och blanda i morötterna. Krydda med salt och peppar. Skär resterande limen i bitar.
Koka riset. Rosta kokosen gyllenbrun i en torr het stekpanna och blanda med det kokta riset.
Forma färsen till biffar och stek i oljan i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida.
Servera med kokosris, morotssallad, sweet chilisås, lime och koriander efter smak.
Mixa sej, ströbröd, kokosmjölk, vitlök, ingefära, spansk peppar, koriander och ägg till en färs |
Forma biffar och stek i olja |
Stek biffarna i ca 5 minuter på varje sida |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar