Blåbärspaj
Smuldeg
4,5 dl vetemjöl
200 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
(+ potatismjöl att strö ovanpå botten)
Fyllning
1 liter blåbär
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 msk potatismjöl
200 grader, 35 minuter
Mixa mjöl, smör, socker och vaniljsocker till en smuldeg. Fördela lite mer än hälften av smuldegen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och tryck ut degen till en botten. Strö lite potatismjöl över.
Blanda blåbär, socker, vaniljsocker och potatismjöl. Häll fyllningen i pajformen, strö över resten av smuldegen. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 35 minuter.
Servera med vaniljsås.
Blåbärgspaj är så gott! Och gjort med färska blåbärg...
SvaraRaderaCiao.