Smokey burger med friterade lökringar
5 st
1000 g nötfärs
2 ägg
2 vitlöksklyftor
2 tsk liquid smoke
1,5 tsk salt
Svartpeppar
Tillbehör
Hamburgerbröd
Edamer eller cheddarost
Lökringar (finns i frysdisken)
Kruksallad
Tomat
Hellman's majonnäs med karamelliserad lök
Pommes stripes
Rhode islandsås
Blanda färsen med ägg, pressad vitlök, liquid smoke, salt och svartpeppar från kvarn. Forma fem stora hamburgare (väger 200 g vardera). Grilla på några minuter på varje sida, lägg på en ostskiva när du vänder på burgarna.
Lägg ihop hamburgerbröd (lätt grillat), ett salladsblad, majonnäs med karmelliserad lök, hamburgare, en tomatskiva, en ring friterad lök och toppa med hamburgerbröd. Servera med pommes stipes, en skål med rhode island sås och några friterade lökringar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar