Persiljejärpar serveras enligt husmanskostens alla regler med kokt
potatis och gräddsås. Naturligtvis är det jättegott, vilket bland annat
Fröken Dill skriver om i sin blogg - det är hennes recept på järpar jag
använder! Men. Jag hade redan bestämt mig för att göra färskpotatissalladen och satt
och funderade på vad jag skulle ha till denna. Eftersom det bl.a är persilja i
den tänkte jag är persiljejärpar borde ju passa finfint till. Sparrisen
serverade goda vänner till oss i lördags - supergoda, så jag var tvungen att göra likadana och ha
med dessa också på tallriken. Hopkok skulle man alltså kunna säga :-)
Persiljejärpar med krämig färskpotatissallad
4 port
500 g blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 gul lök
1 ägg
1/2 dl finhackad färsk persilja
1 tsk salt
1 dl mjölk
1/2 gul lök
1 ägg
1/2 dl finhackad färsk persilja
1 tsk salt
Svartpeppar
Worcestershiresås
Persiljesmör:
Worcestershiresås
Persiljesmör:
50 g smör (rumsvarmt)
1 dl persilja
1 msk shalottenlök
1 dl persilja
1 msk shalottenlök
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Salt och peppar
Låt ströbrödet svälla i mjölken 10 minuter. Finhacka löken. Blanda i ägg, lök, persilja, salt, peppar och en skvätt worcestershiresås. Arbeta in färsen i röran.
Finhacka shalottenlöken. Mosa samman smör, shalottenlök, finhackad persilja, riven vitlök, salt och peppar.
Forma avlånga järpar av färsen, gör en liten skåra med ett finger och fyll med en tesked persiljesmör, täck sedan med färs igen. Stek järparna i smör på medelvärme tills de fått fin färg, efterstek i ugn - 150 grader ca 15 minuter.
Servera med krämig potatissallad och smörstekt sparris med parmesan.
Forma åtta järpar av färsen |
Smörstekt sparris med parmesan |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar