Nämen halloj mina trogna, nytillkomna och av en slump intrillade besökare!! Det var varken igår eller förrgår eller förra veckan jag la upp chokladmoussereceptet! ;-) I vanlig ordning har jag både bakat och lagat mat under blogguppehållet, i går blev det en favorit i repris - caesarsallad!
Caesarallad
4 port
3-4
kycklingfiléer
1-2 Romansalladshuvuden
Brödkrutonger (av 3 skivor
formfranska)
Parmesanost
Dressing
2 äggulor
1
mskvitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 sardeller
3/4 vitlök solo
2 tsk
citronsaft
3 dl rapsolja
1/2 dl riven parmesan
Använd stavmixer och
mixa ihop äggulor, vitvinsvinäger, dijonsenap, sardeller, vitlök och pressad
citronsaft. Häll i den rumstemperarde oljan i en tunn stråle under fortsatt
mixning. När oljan är slut ska dressingen ha majonnäsliknande konsistens. Rör
ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar. (Ev. kan man späda
dressingen med lite vatten om man tycker att den är för tjock)
Kycklingen
stekte jag i stekpanna med salt och svartpeppar på tills filéerna fått fin färg,
sedan får de gå färdigt i ugn i 175 grader ca 10 minuter.
Dela 3
brödskivor formfranska i 4x4 bitar (kantskär bördet först). Ringla olivolja över brödet och stek tills de blivit gyllenbruna.
Lägg romansallad i en stor skål
eller fördela den i fyra djupa tallrikar. Skiva kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå
salladen, fördela krutonger och parmesanost (använd potatisskalare för att få
tunna skivor) på kycklingen och klicka ut dressingen över salladen. (Servera
dressingen som blir över i en skål vid sidan om)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar