söndag 22 april 2012

Vitlöksbiffar med vitlökssås

I lördags var vi ute hela dagen och jobbade i trädgården, en häck planterades och trädgårdslandet skulle stajlas om. Till vår hjälp hade vi svärmor och min bror. Efter flera timmars slit var man lagom mör i kroppen så det fick det bli något lättlagat till middag. Grillat går alltid hem, vitlök likaså (nästan alltid iaf..) och kombinationen med ugnsstekt delikatesspotatis gör det här till en enkel och god maträtt. :-)



Vitlöksbiffar med vitlökssås
4 pers

Vitlöksbiffar
800 g blandfärs
3 tsk vitlökspeppar
1,5 tsk salt
Grillolja med vitlökssmak

Ugnsstekt potatis
900 g Rattepotatis (eller annan "Deliktesspotatis" t.ex. Sparrispotatis)
1,5 dl matolja
2 msk flingsalt

Vitlökssås
2 dl lätt crème fraiche
2 msk majonnäs
1-2 vitlöksklyftor
1/2 kruka gräslök
Salt, svartpeppar

Blanda färsen med vitlökspeppar och salt. Forma 8 tunna biffar, pensla med vitlöksgrillolja på båda sidor.

Dela potatisen, blanda med mycket matolja och flingsalt. Lägg potatisen i en långpanna med skalytan uppåt. Stek i 225 grader, 25 minuter. (vänd inte under tiden)

Rör ihop crème fraiche och majonnäs, pressa i vitlök, smaka av med salt och svartpeppar. Klipp ev. ner gräslök eller persilja i såsen (såsen är god även utan det kryddgröna).

Grilla biffarna några minuter på var sida, servera med ugnsstekt potatis, vitlöksås, feferoni och en god sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar