18 st
120 g smör (smält och avsvalnat)
1 cup brunt farinsocker
1/2 cup Nutella
2 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 1/4 cups vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
3/4 cup vita chokladknappar
Smält smöret och låt det svalna något. Rör ner farinsockret i smöret och vispa ihop det en minut. Häll i Nutella, vaniljsocker och ägg, ett i taget, vispa smeten ljus och luftig. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Häll i mjölblandningen och rör om tills det precis har blandat sig. Vänd ner den vita chokladen.
Ta med en matsked (eller glasskopa) upp en klick deg. Rulla till en boll, lägg på bakpappersklädd plåt och platta till den något. Grädda i 175 grader, 10 minuter. Låt svalna på galler.
Omvandlingtabell
1 cup = 240 ml
3/4 cup = 180 ml
1/2 cup = 120 ml
1/4 cup = 60 ml
Ser goda ut :)
SvaraRaderaJa tack, sätt på kaffet så kommer vi!
SvaraRaderaHej! Hittade din blogg för några dagar sen, den har blivit min nya kokbok:) Du är helt fantastikt duktig och det är så kul att du delar med dig och kommer med råd och tips. just nu har jag snabbfrallor i ugnen:)
SvaraRaderaJag bakade dessa igår eftermiddag till barnens stora förtjusning som bara älskar Nutella. Vi är dock inte så förtjusta i vit choklad så det blev vanlig mjölkchoklad istället som fanns i skåpet hemma.
SvaraRaderaFantastiskt försvinnande goda!!
Jag lånar receptet, hoppas det är ok. Länkar såklart till dig.
Supergoda och enkla att göra! Tack!
SvaraRadera