Testade en ny variant av kladdkaka med kaffe i själva kakan och marshmallows ovanpå. Den blev sådär... jag gillade inte riktigt smaken av marshmallowtäcket. Som synes så åt vi första biten när den var varm och för lös. Jag tycker kladdkaka är godast dagen efter, kylskåpskall, det var även denna. :-)
Kaffekladdkaka med marshmallows
150 g smör
2,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
0,75 dl kakao
0,5 msk vaniljsocker
3 ägg
2 msk kallt starkt kaffe
100 g marshmallows
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg och kaffe.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diameter. Häll i smeten och tryck sedan ner marshmallowsen lätt.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 25 minuter.
Vilken härlig kladdkaka:) Allt med choklad gör mig knäsvag;-D
SvaraRadera