tisdag 17 januari 2012

Browniemuffins

Klassiska browniemuffins med valnötter i fyllningen toppade med en fudgeglasyr.


Browniemuffins med fudgeglasyr
9-10 st

225 g mörk choklad
85 g smör
2 stora ägg
2 3/4 dl brunt farinsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
75 g valnötter

Fudgeglasyr
3 msk smör (= 45 g)
2 msk grädde
3 dl florsocker
1,5 msk kakao

Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Ta bort från värmen och låt det svalna något.

Vispa ägg och farinsocker fluffigt. Rör ner vetemjöl och vaniljsocker. Vänd ner chokladblandningen. Tillsätt de hackade valnötterna.

Skeda upp smeten i formar placerade i en muffinsplåt. Grädda i 180 grader, ca 25-30 minuter tills muffinsen är fasta i konsistensen men fortfarande lite fuktiga i mitten.

Värm smör och grädde i en kastrull under omrörning till smöret har smält. Rör ner florsocker och kakao, blanda tills smeten blir slät. Bred ut ett par matskedar glasyr på varje muffins.


6 kommentarer:

  1. Oj så gott det lät. Den där glasyren kan man nog äta med sked...mmm.
    //V

    SvaraRadera
  2. va goda de ser ut! ta gärna en kik på min blogg bland tårtor och cupcakes! www.mammastartor.blogg.se. lägg gärna till mig på bloglovin också!:) http://www.bloglovin.com/blog/3393009/mammastartor

    SvaraRadera
  3. Testade dessa men hade mjölkchoklad istället! Super gott :)

    SvaraRadera
  4. De här såg otroligt goda ut och jag bara måste testa att göra dem i helgen. Du är jätteduktig på bakning och jag verkligen gillar din blogg..;)
    Madde

    SvaraRadera
  5. Gjorde dom här igår och dom blev jätte goda :P

    SvaraRadera