Bananmuffins med mjölkchoklad
16 små eller 8 stora
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 väl mogna bananer
6 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g mjölkchoklad
1¾ dl filmjölk, gräddfil eller mjölk
Smält smöret. Vispa ägg, socker och banan till en nästan jämn smet. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk. Skär chokladen i grova bitar och vänd ner den i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 12-17 min (normalstora muffins) eller 20-25 min (stora muffins), kontrollera med en potatissticka om de är klara.
(Jag gjorde 8 stora muffins, gräddade i ca 27 minuter. Då var stickan fortfarande fuktig men konsistensen fast)
Hmm detta lät ju spännande =)
SvaraRaderaKramkram
Banan är verkligen en väldigt god fyllning i bakverk! Nu blev jag supersugen på dina muffins eller den banankaka som en av mina vänner brukar göra på samma idé...
SvaraRaderaVad lyxigt med mjölkchoklad i:-)
SvaraRadera