En riktigt chokladigt len och god tryffel för alla som tycker om Baileys!
Baileystryffel
ca 20 st
3 msk vispgrädde
3 msk Baileys
200 g mjölkchoklad
125 g mjölkchoklad att doppa i
Koka upp grädde och Baileys, dra kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma grädden. Rör försiktigt tills tryffelsmeten är helt slät. Låt stelna i kylen i ca 2-3 timmar.
Ta upp lite tryffelsmet med hjälp av en sked och forma till en rund kula. Lägg på en bakpappersklädd tallrik. Ställ in i kylen 30 minuter.
Smält chokladen, doppa tryffelkulorna och lägg dom i små pralinformar.
Låter krämigt och gott!
SvaraRaderaVilken underbar sida du har. Blev tipsad om denna sida och jag har skrivit ut en massa goda recept!
SvaraRaderaTusen tack!
Petra
Hittade till din blogg förra veckan, din svägerska tipsade om gott julgodis här. Jag har redan provat några varianter, skall testa några till. Super fin blogg. AL
SvaraRaderaÅhhh det där lät ju inte alls gott.. eller?........ gahhh jooo.. *dreggla*
SvaraRaderaTrevlig lucia!
Kram Stina
Hej!
SvaraRaderaJag har en tävling i samarbete med OBH Nordica som jag tror att du skulle gilla!
Kom gärna förbi och var med och tävla =)
Kram
/Nellie
http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-obh-nordicas-nya.html
Åh vad det där verkade smarrigt!!
SvaraRaderaJag lottar ut en tjusig högklackad tårtspade i min blogg om du vill vara med och tävla lite :-)
Hoppsan va gott det lät! Jag har såå många recept på hög sså detta recept får oxå hänga på ;-)
SvaraRaderaKramkram
Åh, låter supergott!
SvaraRadera