Jag sådde persilja i våras men har liksom glömt bort att använda den. Nu har den vuxit till sig rejält och då känns det synd om det bara ska vissna ner när vintern kommer, därför bestämde jag mig för att frysa in en del av skörden.
Fryst persilja
Knip av stjälkarna från persiljan, lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt persiljan torka innan den fördelas i fryspåsar. För att få finfördelad persilja - kläm på påsen efter den tagits ut från frysen.
En del av persiljeberget i trädgårdslandet
Ta bort stjälkarna, skölj persiljan och låt den torka
Två påsar (totalt en liter) persilja klart för frysen. För att få mer finfördelad persilja - kläm på påsen efter att den har tagits fram från frysen
Bra tips! Persiljan är verkligen fin nu.
SvaraRaderaHos fröken Dill
Lovely, precis ett sånt tips jag letade efter!
SvaraRadera