Grilltallrik med kyckling, BBQ-potatis och grönsaksspett
1 kg kycklingfilé
Marinad (jag använde en med hickorysmak)
BBQ-potatis (finns i frysdisken i de flesta affärer nu)
Grönsaksspett
1 röd paprika
20 champinjoner
1-2 rödlökar
Olja
Flingsalt och svartpeppar
Sallad
1 påse ruccolasallad
1/2-1 dl cashewnötter (salta)
3/4 gurka
Parmesanost
Såser, t.ex.
Curry- och sweetchilissås
Chiliaioli
Putsa filéerna och skär dom på mitten (på längden). Marinera i dubbla plastpåsar ett par timmar. Ta ut kycklingen i rumstemperatur 30 minuter innan de ska läggas på grillen.
Skär paprika i stora bitar (ca 2x3 cm), rensa svampen och skär rödlöken i klyftor. Trä upp grönsakerna på spett (om de är gjorda av trä ska spetten blötläggas fem minuter innan grönsakerna träs på). Pensla med olja och krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar (särskilt på champinjonerna!).
Skölj ruccolan. Skala gurkan, dela den på mitten och gröp ur kärnorna med en tesked. Skär sedan gurkorna i skivor (ca 1/2 cm tjocka). Blanda ruccola, gurka, cachewnötter och hyvlad parmesan i en skål.
Stek BBQ-potatisen i en långpanna. Jag brukar köra minst 30 minuter (dvs längre tid än vad som står på påsen för att få de extra krispiga)
Jag köpte färdiga såser till detta - en chiliaioli och en med currysweetchili. Kall vitlökssås är annars en klassiker som alltid passar till grillat!
Marinad (jag använde en med hickorysmak)
BBQ-potatis (finns i frysdisken i de flesta affärer nu)
Grönsaksspett
1 röd paprika
20 champinjoner
1-2 rödlökar
Olja
Flingsalt och svartpeppar
Sallad
1 påse ruccolasallad
1/2-1 dl cashewnötter (salta)
3/4 gurka
Parmesanost
Såser, t.ex.
Curry- och sweetchilissås
Chiliaioli
Putsa filéerna och skär dom på mitten (på längden). Marinera i dubbla plastpåsar ett par timmar. Ta ut kycklingen i rumstemperatur 30 minuter innan de ska läggas på grillen.
Skär paprika i stora bitar (ca 2x3 cm), rensa svampen och skär rödlöken i klyftor. Trä upp grönsakerna på spett (om de är gjorda av trä ska spetten blötläggas fem minuter innan grönsakerna träs på). Pensla med olja och krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar (särskilt på champinjonerna!).
Skölj ruccolan. Skala gurkan, dela den på mitten och gröp ur kärnorna med en tesked. Skär sedan gurkorna i skivor (ca 1/2 cm tjocka). Blanda ruccola, gurka, cachewnötter och hyvlad parmesan i en skål.
Stek BBQ-potatisen i en långpanna. Jag brukar köra minst 30 minuter (dvs längre tid än vad som står på påsen för att få de extra krispiga)
Jag köpte färdiga såser till detta - en chiliaioli och en med currysweetchili. Kall vitlökssås är annars en klassiker som alltid passar till grillat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar