Jordgubbsmuffins med lemoncurd och vit choklad
8-10 st
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1/2 dl lemoncurd
3-4 dl jordgubbar
100 g vit choklad
Rör ihop mjöl och bakpulver. Smält smöret och rör ner det tillsammans med sockret. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan lemoncurden. Skär jordgubbarna i mindre bitar och hacka chokladen grovt.
Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.
Så gott det låter, och vad fina de ser ut!
SvaraRaderaÅh, dessa har varit mina favvisar i många år nu...tror j ag hittade de i Buffe-tidningen. 100år sedan. Kanelbullekakan blev kaaanon, perfekt substitut för mitt kanelbulleberoende, nu när jag inte har jäst i Spanien! (bild på den på bloggen)
SvaraRaderaTack!
//Pilla
Låter verkligen som tokgoda muffins
SvaraRadera