Cornflakespanerad kyckling med ris och currysås
Cornflakeskyckling
500 g kycklingfilé
Salt
Citronpeppar
Vetemjöl
1-2 ägg
6-7 dl cornflakes
Currysås
1/2-1 gul lök
1 äpple, Granny Smith
1 msk curry
1 banan (mogen!)
5 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
Salt
Maizena
Krossa cornflakes i en mortel eller lägg dom i en påse och banka/tryck sönder dom (ska bli ganska små bitar men inte totalt söndermalt). Häll mjöl, lätt uppvispat ägg och cornflakes i varsin skål.
Dela kycklingfilérna i mindre bitar, krydda med salt och citronpeppar. Dubbelpanera kycklingen genom att först vända bitarna i mjöl, doppa sedan i uppvispat ägg och vänd dom till sist i cornflakes (tryck till ordentligt så de fastnar). Stek bitarna gyllene i smör.
Hacka lök och äpple i mindre bitar, stek dom mjuka i några matskedar smör. Skiva en mogen banan, häll ner i grytan, krydda med curry och låt allt steka i mer smör några minuter till. Häll på vatten och kycklingfond och koka i 10 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer (håll handduk över så det inte skvätter på dig!). Sätt tillbaka grytan på spisen, smaka av med ganska mycket salt och ev. mer curry. Red av såsen med maizena, koka i fem minuter till önskad konsistens.
Serveras med ris och gurka.
Cornflakeskyckling
500 g kycklingfilé
Salt
Citronpeppar
Vetemjöl
1-2 ägg
6-7 dl cornflakes
Currysås
1/2-1 gul lök
1 äpple, Granny Smith
1 msk curry
1 banan (mogen!)
5 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
Salt
Maizena
Krossa cornflakes i en mortel eller lägg dom i en påse och banka/tryck sönder dom (ska bli ganska små bitar men inte totalt söndermalt). Häll mjöl, lätt uppvispat ägg och cornflakes i varsin skål.
Dela kycklingfilérna i mindre bitar, krydda med salt och citronpeppar. Dubbelpanera kycklingen genom att först vända bitarna i mjöl, doppa sedan i uppvispat ägg och vänd dom till sist i cornflakes (tryck till ordentligt så de fastnar). Stek bitarna gyllene i smör.
Hacka lök och äpple i mindre bitar, stek dom mjuka i några matskedar smör. Skiva en mogen banan, häll ner i grytan, krydda med curry och låt allt steka i mer smör några minuter till. Häll på vatten och kycklingfond och koka i 10 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer (håll handduk över så det inte skvätter på dig!). Sätt tillbaka grytan på spisen, smaka av med ganska mycket salt och ev. mer curry. Red av såsen med maizena, koka i fem minuter till önskad konsistens.
Serveras med ris och gurka.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, krydda med salt och citronpeppar. Doppa bitarna i mjöl, sedan uppvispat ägg och till sist krossad cornflakes. Stek bitarna gyllene i smör.
så gott, sparar genast receptet
SvaraRadera