tisdag 26 april 2011

Krämig pastasallad med kyckling och fetaost

En riktigt god pastasallad att lägga på minnet inför sommarens picknickar, bufféer och grillkvällar! Matklubbens läsare har gett det här receptet fem plus. Pastan blandas med crème fraiche och hemmagjord pesto, grillad kyckling, knaperstekt bacon, paprika, purjolök och fetaost. Som alternativ kan man grilla kycklingfiléer vid sidan om och servera resten av pastasalladen som tillbehör.


Krämig pastasallad med kyckling och fetaost

6 port

500 g pasta penne
2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1 grillad kyckling (ca 500 g urbenat kött)
3 paket bacon, à 140 g
1 liten purjolök
2 röda paprikor
200 g fetaost
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Pesto
1 kruka basilika
50 g pinjenötter
1 dl olivolja
100 g parmesanost, finriven
3 vitlöksklyftor
1,5 krm salt

Servering
Solrosskott
Basilika
Parmesanost

Koka pastan, spola i kallt vatten och låt rinna av. Skär baconet i 2 cm breda bitar och kanperstek det i omgångar i en torr stekpanna, låt baconet rinna av på hushållspapper. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.

Skölj purjolöken och skär den i tunna strimlor (den vita och ljusgröna delen). Dela, kärna ur, skölj och skär paprikan i mindre bitar. Skär fetaosten i tärningar.

Gör peston: Mixa basilikablad och pinjenötter, häll i olivoljan i omgångar och rör det slätt. Riv parmesanosten fint, blanda ner den och pressa i vitlöken. Rör om. Smaka av med salt.

Blanda den kalla pastan med crème fraiche och gräddfil. Rör ner peston. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost. Smaka av med salt och peppar.

Garnera med solrosskott, basilika och hyvlad parmesanost vid servering.


Hemmagjord pesto innehåller basilka, pinjenötter, olivolja, parmesanost, vitlök och salt. Riktigt gott!!

Rör ner kyckling, bacon, paprika, purjolök och fetaost i skålen med den pastan

Dekorera med solrosskott, basilikablad och hyvlad parmesanost vid servering

2 kommentarer:

  1. Ja, det låter helt klart som ett toppenrecept inför grillsäsongen. Bokmärkt!

    SvaraRadera
  2. Väldigt gott faktiskt. Personligen så upplevde jag det lite torrt dagen efter så ta lite mer gräddfil så blir det extra krämigt :)

    SvaraRadera