Ett enkelt och gott julgodis är wienernougat. Snabbt går det också! Smält choklad och nougat, rör ner rostade mandelspån och häll upp i en form för att stelna. Klart! Ja efter att det kallnat såklart, och skurits upp i mindre bitar. :)
Wienernougat
48 st
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g mandelspån
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de blir gyllene (rör ofta för att undvika att de bränns). Smält nougat och choklad i en skål, rör ner mandelspånen. Häll smeten i en bakpapperklädd långsmal brödform (ca 10x30 cm). Ställ kallt att stelna och skär upp i avlånga bitar.
Smält nougat och mörk choklad.
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna
Wienernougat
48 st
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g mandelspån
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de blir gyllene (rör ofta för att undvika att de bränns). Smält nougat och choklad i en skål, rör ner mandelspånen. Häll smeten i en bakpapperklädd långsmal brödform (ca 10x30 cm). Ställ kallt att stelna och skär upp i avlånga bitar.
Smält nougat och mörk choklad.
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna
Wienernougaten efter att den stelnat i kylen
Skär i avlånga bitar. Jag fick ut 48 bitar ur en sats.
Hej! Vill först och främst berömma dig för din fina och otroligt inspirerande blogg. jag blir alltid lika glad när jag hittar någon trevlig mat och bak-blogg! :)
SvaraRaderaTänkte fråga ifall du minns ungefär hur mörk choklad använde du till wienernougaten? :)
Hej Ida!
SvaraRaderaUrsäkta mitt mycket försena svar, jag använde 70%-ig mörk choklad men jag tror säkert det går bra med mindre kakaohalt också.
Roligt att du har hittat till bloggen och att du provar en del av recepten! :-)
Mvh
Camilla