Potatismuffins består av riven potatis blandat med bl.a grädde, vitlök och ost och gräddas i en smord muffinsplåt. Resultatet blir en "muffins" med knaprig yta och lite krämigt innehåll. Vi åt det här tillsammans med grillad karrékotlett, pepparsås, kall vitlökssås, grillade grönsaker och sallad. Ett annorlunda och gott tillbehör!
Potatismuffins
15 st
1,5 kg potatis (mjölig)
2 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl västerbottenost
1,5 vitlöksklyfta
2 tsk salt
svartpeppar
Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Rör ihop ägg, grädde, ost, vitlök, salt och peppar i en bunke och vänd sedan ner potatisen. Fördelas i en smord muffinsplåt (jag anv. två plåtar eftersom det 15 st).
Grädda i 225 grader ca 40 minuter.
åhh så gott.. nu blev jag hungrig :/ *s*
SvaraRaderaÅh, det låter jättegott! Det måste testas.
SvaraRaderaProvade potatismuffinsen nu i helgen & de blev verkligen lyckade :-) Jag hade helstekt fläskytterfilé med rödvinssås, himmelskt gott.
SvaraRaderadet är både gott och smidigt,tänkte göra några satser av den gamla potatisen och frysa in till grillkvällarna
SvaraRadera