Passionsfrukt och choklad är som ni säkert har lärt er nu väldigt gott tillsammans! ;) Hittade detta recept på ICA och tyckte det lät mycket intressant. Men nja.. jag blev inte alls imponerad tyvärr. Själva konsistensen var bra och det är lite kul med de knastriga kärnorna som bryter av mot den lena tryffeln. Men det viktigaste, smaken av passionsfrukt, var alldeles för svag (knappt märkbar).
Passionfruktstryffel
200 g mörk choklad
2 passionsfrukter
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk honung
25 g smör
Kakao att rulla i
Hacka chokladen fint och lägg i en liten bunke. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda 2 msk av detta med grädde och honung i en kastrull. Koka upp grädden och slå den över den finhackade chokladen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät, rör ner smöret.
Ställ tryffelsmeten att stelna i kylen ca 4 timmar (tills den är lagom tjock och går att rulla)
Rulla chokalden till kulor eller forma oregelbundna klumpar med fingrarna. Vänd tryfflarna i lite kakao och lägg på en tallrik. Ställ in i kylen för att stelna.
Passionfruktstryffel
200 g mörk choklad
2 passionsfrukter
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk honung
25 g smör
Kakao att rulla i
Hacka chokladen fint och lägg i en liten bunke. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda 2 msk av detta med grädde och honung i en kastrull. Koka upp grädden och slå den över den finhackade chokladen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät, rör ner smöret.
Ställ tryffelsmeten att stelna i kylen ca 4 timmar (tills den är lagom tjock och går att rulla)
Rulla chokalden till kulor eller forma oregelbundna klumpar med fingrarna. Vänd tryfflarna i lite kakao och lägg på en tallrik. Ställ in i kylen för att stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar