söndag 4 april 2010

Jordnötstryffel

Detta kan man kalla godis! :) I mitten finns en len mjölkchokladtryffel smaksatt med jordnötssmör, den doppas först i mörk choklad och sedan mjölkchoklad för att slutligen rullas i finhackade salta jordnötter.


Jordnötstryffel

Tryfflar
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
3 msk jordnötssmör

Dopping
100 g mörk choklad, 70%
150 g mjölkchoklad
2-3 dl salta jordnötter

Finhacka chokladen och lägg den i en liten bunke. Koka upp grädde och jordnötssmör och slå den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält och smeten är slät.

Ställ tryffelsmeten i kylen några timmar tills den stelnar.

Rulla tryffelmassan till kulor som läggs på en tallrik, ställ kallt en liten stund. Doppa tryffelkulorna i smält mörk choklad och lägg dom på en bakpappersklädd tallrik eller skärbräda och låt chokladen stelna i kylen.

Finhacka jordnötterna. Lossa tryffelkulorna från bakpappret och doppa dom i smält mjölkchoklad, rulla kulorna i jordnötskrosset (Jag brukar lägga kulorna i skålen med jordnötter och istället för att rulla dom med en gång så häller jag lite hackade jordnötter ovanpå tryffeln med hjälp av en tesked. Då blir det lite mindre kladdigt)

1 kommentar:

  1. Dom här såg ju otroligt goda ut. har inte sett nått liknande tidigare. måste provas.

    SvaraRadera