tisdag 30 mars 2010

Italienska köttfärsbiffar med råstekt potatis

Köttfärsbiffar smaksatta med bl.a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga). Hyfsat enkel och väldigt gott! :)


Italienska köttfärsbiffar med råstekt potatis

Köttfärsbiffar
600 g blandfärs
1 dl skorpmjöl
2 dl mjölk
1/2 gul lök
1 ägg
2 tsk pizzakrydda
2 tsk vitlökssalt
2 krm vitlökspeppar
1 tsk köttbuljongpulver

Potatis
1 kg potatis, fast sort
2 tsk vitlökssalt

Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla 10 minuter. Rör ner finhackad lök, kryddor, ägg och köttfärs. Forma till små biffar och stek på medelvärme.

Skiva potatisen tunt, stek i ett par omgångar i smör och smaksätt med vitlökssalt.

Servera biffarna med den råstekta vitlökspotatisen, Crème Bonjour Tomat/Basilika och skivade tomater eller en sallad.

2 kommentarer: