En enkel men smakrik pastarätt med champinjonkvartar och körsbärstomater. Jag tycker det är gott med rigatoni (stora pastarör) till kött eftersom det är mycket tuggmotstånd i den pastasorten.
Rigatoni med fläskfilé och champinjoner
500 g fläskfilé
1 rödlök
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
3 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
2 msk kalvbuljong (touch of taste)
2 msk maizenaredning
1 ask körsbärstomater
1 liter Rigatoni
Skär fläskfilén i strimlor. Hacka löken, dela champinjonerna i fyra delar (eller sex om de är stora).
Bryn fläskfilén i en stekpanna i två omgångar, krydda med salt och svartpeppar. Lägg åt sidan. Stek champinjonerna i smör, salt och peppra. Häll i rödlök och vitlök när svampen fått fin färg. Stek i smör några minuter tills löken mjuknar. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och tillsätt grädde, mjölk och kalvfond. Låt såsen koka ihop, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg i några körsbärstomater i slutet och låt de bli ljumma.
Servera med rigatoni.
När champinjonerna har fått fin färg tillsätts rödlök och vitlök, stek i smör några minuter tills löken är mjuk.
Rigatoni är gott till detta!
Det här ska vi laga till kvällsmat. Ser så gott ut!
SvaraRadera