Denna sill gjorde debut på julbordet för ett par år sedan och jag har en känsla av att den kommer att hänga med i många år framöver! En krämig sås som smaksätts med soltorkade tomater, vitlök, basilika och parmesanost. Receptet kommer från Monica Ahlberg.
Italiensk sill
1 förp 5-minuterssill
8 st marinerade soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
1/2 dl färskriven parmesanost
2 dl créme fraiche
3/4 dl majonnäs
Svartpeppar
Garnering
3 marinerade soltorkade tomater, fint hackade
Basilikablad
Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
Mixa tomater, basilika och vitlök. Tillsätt parmesanost, créme fraiche och majonnäs. Smaka av med svartpeppar.
Blanda ihop sill och sås. Låt stå några timmar innan den äts. Garnera med fint hackade soltorkade tomater och basilikablad.
Italiensk sill
1 förp 5-minuterssill
8 st marinerade soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
1/2 dl färskriven parmesanost
2 dl créme fraiche
3/4 dl majonnäs
Svartpeppar
Garnering
3 marinerade soltorkade tomater, fint hackade
Basilikablad
Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
Mixa tomater, basilika och vitlök. Tillsätt parmesanost, créme fraiche och majonnäs. Smaka av med svartpeppar.
Blanda ihop sill och sås. Låt stå några timmar innan den äts. Garnera med fint hackade soltorkade tomater och basilikablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar