fredag 2 oktober 2009

Kantarellpasta med knaperstekt bacon

Det här däremot - det är ett perfekt sätt att ta hand om skogens guld! :) En krämig kantarellpasta med knaperstekt bacon. Riktigt gott!!


Kantarellpasta med knaperstekt bacon
2-3 port

1 liter kantareller
2 msk smör
1/2 rödlök
2 msk mjöl
3 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
1-2 msk kantarellfond (Touch of taste)

1 pkt bacon

1 pkt färsk fettucini

Stek kantarellerna tills all vätska kokat bort och det börjar knäppa i svampen. Lägg i ett par matskedar smör som svampen får suga åt sig. Finhacka rödlöken och låt den steka med i ca 5 minuter tills den har mjuknat. Pudra över mjölet, rör runt tills mjölet gått in. (Ta ev. bort stekpannan från värmen medan du gör det). Späd sedan med mjölk, lite i taget, och häll på grädden. Koka i 5 minuter och smaka till sist av med kantarellfond, salt och svartpeppar.

Skär baconet i en 1 cm breda skivor, knaperstek i en torr stekpanna. Låt det rinna av på en bit hushållspapper.

Rör ner pastan i kantarellsåsen. Lägg upp på tallrik och strö över baconet innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar