lördag 24 oktober 2009

Currygryta

En mild currygryta på fläskfilé som serveras tillsammans med ris och övriga plocktillbehör. Detta är en barnvänlig variant av currygryta, det går att krydda upp den betydligt för den som önskar det. Alternativt så får den som gillar kryddstarkt mat gå på med mango chutneyn i efterhand. :) Tillbehören går att variera, t.ex. kan kokos och russin vara andra alternativ.



Currygryta
4 port

600 g fläskfilé
1/2 gul lök
2-3 tsk curry
2 msk vetemjöl
6 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt

Ris
G
urka
B
anan
Jordnötter
Mango chutney
Naanbröd

Skär köttet i 1 cm breda skivor, stek i omgångar och lägg upp på en tallrik under tiden resten steks färdigt. Hacka löken och stek den mjuk i smör, krydda med curry. Pudra över mjölet och rör runt. Häll på grädden, lite i taget efter hand som såsen tjocknar. Smaka av med salt. Låt såsen koka ihop några minuter. Lägg i köttet och låt allt bli genomvarmt igen.

Servera med kokt ris, gurka i stavar, skivad banan, jordnötter, mango chutney och naanbröd.

1 kommentar:

  1. Detta låter som en gryta som skulle gå hem hos oss. Ser så gott ut och kul när man har extra tillbehör vid sidan.

    SvaraRadera