lördag 5 september 2009

Müsli

Ursprunget till denna müsli kommer från Capellagården på Öland då min kusin gick på skola där. Hon själv kallar den Capellamüsli. Jag har gjort om den lite här eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma men principen att göra sin egen müsli är väldigt enkel! Blanda gryn, nötter och fröer, lite olja, vatten och socker och rosta den i en långpanna i ugnen. Vill man så går det även bra att tillsätta russin eller torkade frukter efteråt.

Müsli
4 dl havregryn
3 dl rågflingor
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl hackade nötter (ex. mandel och hasselnötter)
1 dl kokos
3/4 dl råsocker
3/4 dl vatten
3/4 dl olja
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop olja, vatten, vanlijsocker och salt och häll det i bunken. Rör om.

Häll ut blandningen i en långpanna. Rosta müslin i 200 grader i 15-20 minuter. Blanda runt på plåten var 5:e minut.

Förvara i en tät burk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar